Skip links

Odprti dve parkirišči ob jezeru

Svoj avto za sprehod ob jezeru lahko parkirate na dveh odprtih parkiriščih: parkiriščih Vegelj in za Hotelom Jezero. Na teh dveh parkiriščih velja normalen režim, zaenkrat pa ni mogoče plačevati z gotovino, temveč samo s parkirnimi karticami.

Pomladno vreme nas vse bolj vabi v naravo, medtem ko nam ukrepi za zajezitev epidemije COVID-19 nalagajo samozaščitno ravnanje, izogibanje drugim ljudem tudi na poteh v naravi. Bohinjke in Bohinjci dobro poznamo našo kotlino in najdemo poti, kjer se lahko sami ali s svojo družino v miru sprehodimo. Da bi vam omogočili tudi sprehod ob jezeru, odpiramo dve parkirišči: Vegelj in za Hotelom Jezero s prošnjo, da še naprej upoštevate vse sprejete ukrepe.

Četudi se bodo ob ugodni statistiki počasi rahljali strogi ukrepi za zajezitev epidemije, bo verjetno trajalo še kar nekaj časa, da se bo življenje vrnilo v normalne tirnice. V tem času si bomo drobne užitke na soncu, v naravi, ob vodi, v gozdovih, na svojih njivah, travnikih in vrtovih iskali v samoti ali v družbi najožje družine. Z zmernostjo in upoštevanjem vseh ukrepov tudi s sprehodom ali počitkom ob jezeru.

Ostajajte strpni in sodelujte pri majhnih korakih, ki jih skupaj delamo za vrnitev v življenje, kjer bomo ponovno lahko svobodno, brez strahu človeku segli v roko in vrnili živahnost na naše ulice, v trgovine, gostilne, kavarne in nenazadnje tudi v turistične obrate.

Return to top of page