Skip links

Brezplačni organizirani prevozi v Bohinju v letu 2021 – 19. 6. – 26. 9. 2021

Kot prispevek k trajnostni mobilnosti bo v letu 2021 v Bohinju vozilo sedem linij organiziranih prevozov z večjih parkirišč (P+R) in vasi ter ena linija avtobusa Hop-On Hop-Off.

Brezplačni prevozi do Bohinjskega jezera oz. Ukanca, planin Blato, Vogar in Voje bodo na voljo od 19. 6. do 26. 9. 2021 in sicer v juliju in avgustu vsak dan, v juniju in septembru pa ob petkih, sobotah, nedeljah in prazniki. Novost je prevoz s parkirišča Ribčev Laz (Kristal) do križišča Vogar−Blato, ki se bo izvajal kot prevoz na klic. Novi sta tudi liniji iz Srednje vasi (Senožet) do Planinske koče na Vojah ter do parkirišča na Vogarju.

Iz Bohinjske Bistrice do Soriške planine bo vozil brezplačen avtobus ob torkih in petkih v juliju in avgustu, do Rudnega polja na Pokljuki, pa v okviru projekta VrH Julijcev, avtobus Hop-On Hop-Off, in sicer vsak dan od 19. 6. do 14. 9. 2021. Na obeh avtobusih bo možen prevoz koles. Vozni redi so vezani na prihode in odhode vlakov ter rednih avtobusnih linij, možno je tudi prestopanje med posameznimi linijami.

Poleg brezplačnih prevozov bosta v poletni sezoni vozili do planinskih izhodišč še dve redni, plačljivi liniji avtobusnega prevoznika Arriva in sicer iz Bohinjske Bistrice do slapa Savica in iz Škofje Loke, Železnikov, preko Soriške planine do Ukanca.

Vožnja z avtobusom je zagotovo manj stresna kot z osebnim motornim vozilo, ni nam treba iskati prostega parkirnega mesta, predvsem otrokom predstavlja posebno doživetje, hkrati pa nekaj dobrega naredimo tudi za naravo. Bodimo za zgled in pokažimo, da nam je mar kakšno naravo bomo zapustili našim zanamcem.

Kontakt za informacije v povezavi z voznimi redi:

Nuša Pikon

Tel: 051 358 677

 

Prevoz psov na brezplačnih organiziranih prevozih

Brezplačne prevoze v Bohinju izvajajo različni ponudniki, ki imajo svoja pravila glede prevoza psov.

Linije 4, 5, 6 in 8:

  • Prevoz psov je možen z obvezno uporabo nagobčnika

Linije 1, 2, 3, 7 in do Slapa Savica in na Soriško planino:

– prevoz psov je možen samo v boksih. Izjeme: psi vodniki, policijski psi, vojaški psi, psi enote reševalnih psov in psi gorske reševalne službe v spremstvu vodnika, psi vodniki z vodeno osebo.

Return to top of page