Skip links

Spremenjen prometni režim v času BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu 2023

OBVESTILO!

Zaradi priprav in izvedbe BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki ter posledično spremenjenega prometnega režima med Mrzlim studencem in Rudnim poljem, SKI bus na Pokljuko od 2. 1. 2023 do 4. 1. 2023 vozil le do avtobusne postaje Mrzli studenec, od 5. 1. do 8. 1. 2023 pa le do Gorjuš.

Na ogled tekem bo iz Bohinjske Bistrice organiziran poseben prevoz.
V tem času prav tako ne bodo možni prevozi na klic z vstopnih oz. izstopnih postaj Mrzli studenec, Goreljek oz. Rudno polje.

PROMETNI IN PARKINI REŽIM

Na Rudnem polju bo veljal spremenjen prometni in parkirni režim, in sicer od 24. 12. 2022 do 9. 1. 2023. Cesta od odcepa za vojašnico do ŠC Triglav Pokljuka bo zaprta od 24. 12. 2022, cesta od odcepa za hotel Pokljuka (bivši Šport hotel) do Rudnega polja bo zaprta od 2. 1. 2023 dalje, cesta od odcepa za Mrzli studenec pa bo zaprta od 5. 1. 2023 dalje. Promet v omenjenih terminih bo možen samo z vozili z ustrezno akreditacijo organizatorja in za dostavna vozila za oskrbo, skladno s pogoji, kot jih bo določil organizator ter za lastnike in goste namestitvenih kapacitet na Goreljku.

Zaradi omejenega obsega parkirnih površin na območju Pokljuke in v skrbi zagotavljanja trajnostnega razvoja, bo organizator prav tako poskrbel za organizirane prevoze dnevnih obiskovalcev, sodelavcev, predstavnikov medijev, vabljenih gostov in nastanjenih obiskovalcev na območju Bleda in Bohinja.

V času svetovnega pokala bo dnevnim obiskovalcem na voljo zadostno število parkirnih površin na Bledu in v Bohinju. Na Bledu bo večji parkirni prostor za osebna vozila obiskovalcev namenjen pri Infrastrukturi, od tam bo zagotovljen krožni prevoz z avtobusi organizatorja. Osebna vozila in kombiji obiskovalcev, ki ne bodo parkirali na Bledu, bodo usmerjeni na regionalno cesto Mrzli Studenec-Gorjuše, kjer bodo zagotovljena parkirna mesta na desni strani ceste v smeri Mrzlega studenca. Obiskovalci bodo od tu do prireditvenega prostora in nazaj prepeljani z avtobusi. Za obiskovalce nastanjene na območju Bohinja, bodo shuttle prevozi organizirani od nastanitvenih objektov oziroma iz avtobusnih postaj pri Jezeru in iz Bohinjske Bistrice.

Več informacij najdete na tej povezavi.

Return to top of page