Trenutne razmere v Bohinju

Posodobljeno: 12. september 2023

 

ZAPRTA CESTA NEMŠKI ROVT – SORIŠKA PLANINA: 16. 9. 2023

 • Smučarsko društvo Bohinj v soboto, 16. septembra organizira Državno prvenstvo v tekih na tekaških rolkah. V času dogodka bo cesta Nemški Rovt – Soriška planina zaprta od 8:45 do 9:45 in od 10:30 do 11:30. Hvala za razumevanje.

 

ORGANIZIRANI PREVOZI V SEPTEMBRU:

 • V septembru vozita liniji 1 (Boh. jezero via Spodnja dolina) in 2 (Boh. jezero via Zgornja dolina) le ob sobotah in nedeljah (od 2. 9. do 24. 9.).
 • Linije 3 (križišče Vogar-Blato via Spodnja dolina), 4 (križišče Vogar-Blato via Zgornja dolina), 5 (Voje) in 8 (Vogar) vozijo od 1. 9. do 24. 9. ob petkih, sobotah in nedeljah.
 • Linija 7 (Pokljuka) vozi od 1. 9. do 17. 9. vsak dan.
 • V septembru ne vozita več liniji 5 (Soriška planina) in 9 (Uskovnica).

 

SLOVENIA GREEN – ANKETA ZA OBISKOVALCE: 

 

SPREMENJEN PROMETNI REŽIM NA PLANINI KONJŠČICA: 

 • na Planini Konjščici je bil nameščen prometni znak “prepovedan promet za vsa vozila proti Konjščici” – letak si lahko naložite na strani: Parkiranje – Območje Pokljuka.

 

PO KATERIH CESTAH  ODSVETUJEMO VOŽNJO?

 • Na planoti Jelovici je zelo poškodovano vozišče gozdne ceste od Bitenjske planine preko Ribčeve planine in naprej proti izhodišču za Pečano in Ratitovec. Vožnjo po tej cesti odvsvetujemo.

 

NAJ BO VARNOST V GORAH VEDNO NA PRVEM MESTU!

 • Reševalne ekipe vse prebivalce in turiste naprošajo, da dosledno upoštevajo navodila za varno gibanje v gorah in namesto težko dostopnih terenov, za svoj cilj izberejo najbolj varne alternative. Naj vaš podvig ne postane ena izmed pretresljivih zgodb letos močno preobremenjenih gorskih reševalcev.
 • Ko se opravljate v gore, upoštevajte tri zlata pravila: ustrezna oprema, primerno izbran cilj in dobra informiranost (vreme, zaprte poti…). In seveda vse druge nasvete za varno gibanje v gorah. Naj bo varnost vedno na prvem mestu!!

 

RAZMERE NA CESTAH:

 • Pred potovanjem na strani promet.si preverite stanje cest, zamude in druge informacije, ki bi lahko spremenile potovalni čas.

 

UPOŠTEVANJE NAVODIL IN OPOZORIL O ZAPRTIH ODSEKIH

 • Reševalne ekipe s terena iz različnih občin v Julijskih Alpah poročajo, da (še posebej tuji) turisti ignorirajo zapore, odhajajo nepripravljeni v gore in ne upoštevajo varnostnih navodil. Nekatere situacije so življenjsko nevarne. Prosimo vas, da nam pomagate razširit sporočilo o nujnosti preventivnega ravnanja.

Več novic

Kravji bal; foto: Mitja Sodja
Prevozi in posebne ponudbe ...
Brezplačni prevozi po Bohinju; foto: Mitja Sodja
S 1. septembrom 2023 se spreminjajo vozni redi brezplačnih organiziranih prevozov. ...

SLO
Parkiranje v Bohinju je dovoljeno le na označenih parkiriščih.
Šotorjenje ter prenočevanje z avtodomi in ostalimi vozili je dovoljeno le v kampih in na parkiriščih za avtodome.

EN
Please leave your vehicle in one of the designated car parks.
Tents, caravans and other vehicles can stay overnight only in campsites and in designated caravan car parks.