Panoramska ladja

Vodena vožnja s panoramsko ladjo na Bohinjskem jezeru je zanimiva dopolnitev vašim aktivnostim, vznemirljiva in poučna dogodivščina za najmlajše in ekološki način prevoza na drugo stran jezera.

Ladji Triglavska roža (77 potnikov) in Zlatorog (52 potnikov) vozita vsak dan od aprila do novembra. Vse podrobnosti (cenik in dodatno ponudbo) najdete na destinacijskem spletnem mestu Panoramska ladja na Bohinjskem jezeru in Facebook strani Ladja Bohinj/Boat Bohinj. Paketno ponudbo najdete nas povezavi: Paketi Bohinj. 

Spletni nakup vozovnic

Pogosto zastavljena vprašanja

  • e-mail: [email protected]
  • kontakt: +386 41 353 064 (v času obratovanja ladje)
  • rezervacija je obvezna za skupine nad 20 plačljivih oseb
  • rezervacija je nujna najkasneje dan pred prihodom, priporočljiva pa vsaj mesec prej
  • rezervacije sprejemamo izključno na elektronskem naslovu

Ne. Ob nakupu povratne vozovnice je povratek možen kadarkoli tekom dneva, glede na razpoložljivost voženj. 

V primeru megle, močnega vetra, nalivov, povišane gladine jezera ali drugih nepredvidljivih dogodkov lahko pride do zamud ali odpovedi.

Na ladji so psi dobrodošli, prevoz je za njih pa je brezplačen. V času konic, ko na ladjah ni možno zagotoviti ustrezne razdalje med psi in ostalimi potniki, je za psa obvezna uporaba nagobčnika.

NE, ker želimo zaščititi skrbno vzdrževano notranjost ladij, koles ne prevažamo.

Hkrati želimo opozoriti, da kolesarjenje ob severni obali jezera (od Mrenša do Ukanca) ni dovoljeno, ker pot na delih ni prilagojena za kolesa in na tak način ščitimo občutljiva naravna okolja. 

Zaradi posebne zasnove električnih potniških ladij je prostor omejen. Idealno je, da so otroški vozički na ladji zloženi. Kolesarskih prikolic, predelanih v otroške vozičke v dneh z visoko stopnjo gostov ni mogoče prevažati.

Vstopna točka na Ribčevem Lazu nima urejenega dostopa za invalide. Do vstopne točke iz glavne ceste vodijo nizke stopnice. Vstopna točka v Ukancu je primerno dostopna tudi za invalidske vozičke.

Ladji nimata urejenega dostopa za invalidske vozičke. Vkrcanje poteka skozi ozek prehod po treh strmih stopnicah. Na območju sredi ladje je prostora za približno enega ali dva invalidska vozička. Električnih invalidskih vozičkov ni mogoče prevažati.

Na parkiriščih v neposredni bližini Bohinjskega jezera je parkiranje časovno omejeno na največ 2 uri. Priporočamo parkiranje na cenovno dostopnejših parkiriščih, ki so malenkost oddaljena od jezera in uporabo brezplačnega javnega prevoza. Informacije o lokaciji, cenah in zasedenosti parkirišč najdete tukaj.

  • zadrževanje na palubi;
  • kajenje;
  • vnos hrane;
  • vstop v kopalkah;
  • vstop vinjenim osebam.

OBVESTILA // IMPORTANT INFO

Prenočevanje z avtodomi in drugimi vozili je dovoljeno le v kampih in na postajališčih za avtodome. V kampu Danica (Bohinjska Bistrica) so še na voljo prosta mesta. Kamp Bohinj (Ukanc) je poln za kamperje.

***

Overnight stays in camper vans and other vehicles are only allowed in campsites and caravan parks. There are still places available at Camp Danica (Bohinjska Bistrica). Camp Bohinj (Ukanc) is full for campers.