Kampi in parkirišča za avtodome

V celotnih Julijskih Alpah, še posebej pa na območju Triglavskega parka, je prenočevanje, kampiranje, taborjenje in počitek z avtodomi dovoljeno le na zato namenjenih mestih: kampi in parkirišča za avtodome, taborni prostori. Pred prihodom, še posebej v času glavne turistične sezone, toplo priporočamo rezervacijo vnaprej.  

Kampi

V Bohinju, skupaj s Soriško planino, so na voljo trije kampi, ki ponujajo čudovito kuliso za vaše poglede iz oken prikolic ali skozi šotorska krila z vso potrebno ponudbo za vaše udobje.

Kamp Danica

ODPRTO: celo leto
Triglavska 60, Bohinjska Bistrica
t: +386 (0)4 572 10 55, +386 (0)4 572 17 02
w: https://tdbohinj.si/kamp-danica/
e: [email protected]

Kamp Danica leži le nekaj sto metrov od središča naselja Bohinjska Bistrica ob reki Savi Bohinjki. Vse površine so izravnane in travnate. Skupaj ima 4,5 ha površine za približno 1.100 gostov. V sodobno opremljenem kampu z Ecocamping certifikatom in certifikatom “kolesarjem prijazen kamp” so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki, celotno območje kampa pa je invalidom prijazno. 

Kamp Bohinj

ODPRTO: maj – oktober
Ukanc 5, Bohinjsko jezero
t: +386 (0)59 92 36 48
w: https://www.camp-bohinj.si
e: [email protected]

Kamp Bohinj se nahaja v Ukancu ob obali Bohinjskega jezera. Ker je v Triglavskem narodnem parku, nudi vse potrebno za prijetno in mirno bivanje v sožitju z naravo in za številne aktivnosti.

Kamp je velik približno 5 ha in je razdeljen na tri območja. V kampu so dobrodošli tudi hišni ljubljenčki.

Kamping Soriška planina. VIr fotohgrafije: Soriška planina Alp Venture,

Kamp Soriška planina

ODPRTO: maj-oktober
Soriška planina
t: +386 (0)51 381 617
e: [email protected]

V kampu so na voljo manjše sanitarije s tuši in prostorom za pomivanje posode, pitna voda, mogoč je priklop na elektriko in uporaba wi-fi-ja pri gostišču Lajnar. V kampu ni možnosti praznenja kemičnih stranišč.

Parkirišča za avtodome

Prenočevanje z avtodomi in ostalimi bivalnimi vozili je dovoljeno le v kampih in na parkiriščih za avtodome. POZOR! Od 1. 7. do 31. 8. ni dovoljena vožnja za avtodome in kamp prikolice po cesti od križišča v Ukancu do parkirišča pod slapom Savica. Na voljo je avtobusni prevoz. Vožnja z avtodomi ni dovoljena po goznih cestah (tudi na gozdni cesti Voje-Vogar-Blato). 

Parkirišče za avtodome Mojca Odar

Železniška postaja Bohinjska Bistrica

Ograjeno varovano počivališče nudi 30 parkirnih mest. Opremljeno je s priključki za elektriko, pred parkiriščem je oskrbna postaja za praznjenje odpadnih voda in fekalij ter urejen dostop do pitne vode. Pred vhodom je recepcija (informacije, spominki, osvežilni napitki in izposoja koles).

t: +386 (0)51 224 728
w: https://camperstopbohinj.com
e: [email protected]

Senožeta – Srednja vas
(Športni center)

Počivališče za avtodome se nahaja pod smučiščem Senožeta v Srednji vasi. Nudi 16 parkirnih mest za avtodome z vso oskrbo. Opremljena so z električnimi priključki, pred parkiriščem je oskrbna postaja za praznjenje odpadnih voda in fekalij ter urejen dostop do pitne vode. Začasno parkiranje je dovoljeno do največ 24 ur. 

Obratovalni čas recepcije:
junij, september: 18.00–20.00
julij, avgust: 17.00–21.00
t: +386 (0)41 327 964.

Parkirišče za avtodome Mojca Odar
Parkirišče za avtodome Mojca Odar

Kobla - Bohinjska Bistrica

Parkirišče za avtodome se nahaja pod smučiščem Kozji hrbet v Bohinjski Bistrici. Nudi možnost začasnega parkiranja v višku poletne sezone, ko so ostale kapacitete za potrebe prenočevanja avtodomov zapolnjene. Začasno parkiranje je dovoljeno do največ 12 ur.

Na parkirišču je oskrbna postaja za praznjenje odpadnih voda.
Obratovalni čas: 1. 6.– 30. 9.

OBVESTILA // IMPORTANT INFO

Prenočevanje z avtodomi in drugimi vozili je dovoljeno le v kampih in na postajališčih za avtodome. 

***

Overnight stays in camper vans and other vehicles are only allowed in campsites and caravan parks.