Organizirani prevozi in vozni redi

Kot prispevek k trajnostni mobilnosti vam v Bohinju poleg rednih linij nudimo tudi organizirane prevoze (prevozi v času poletne sezone, praznični prevozi, ski bus, prevozi na klic…). Ti prevozi NISO namenjeni organiziranim skupinam potnikov!

SKI BUS - zimske počitnice 2024

Ski Bus Bohinj: Vogel

Ski Bus Bohinj: Soriška planina

Ski Bus Bohinj: Pokljuka

Ski bus Bohinj: prevozi na klic (Pokljuka in Soriška planina)

Ski bus Bohinj: prevozi na klic (Pokljuka in Soriška planina)

Vozni red na Pokljuko: 

 • Bled (10:00) - Pokljuka, Rudno polje (10:45) 
 • Pokljuka, Rudno polje (14:00) - Bled (14:45)

------------------

Turizem Bled: 

Med 15. decembrom 2023 in 3. marcem 2024 bo v času obratovanja smučišč organiziran prevoz do smučišč v Kranjski Gori, na Pokljuki in Voglu.

Cena: 10 EUR za povratno vozovnico*

* Za otroke do 14. leta v spremstvu odrasle osebe, imetnike kartice Julijske Alpe: Bled ali smučarske karte Julian Alps International Ski Pass bo prevoz brezplačen.

Sezonska vozovnica: po ceni 30 EUR / osebo je na voljo za nakup v Infocentru Triglavska roža Bled od 14.12.2023 dalje. Vozovnica je neprenosljiva.

Prijava: obvezna prijava prek spletnega obrazca do 20. ure na dan pred odhodom.

Vozni red: 

Vogel
08.30 Bled - Vogel 9.30
16.00 Vogel – Bled 17.00

Pokljuka 
10.00 Bled - Pokljuka 10.45
14.00 Pokljuka – Bled 14.45

Kranjska Gora
8.30 Bled – Kranjska Gora 9.30
16.00 Kranjska Gora - Bled 17.00

Vstopne točke:

Bled Ski Bus bo na posamezno smučišče vozil v času obratovanja smučišča.

Pridružujemo si pravico do spremembe voznih redov in odpovedi posameznih prevozov v primeru višje sile.

Redne linije javnega prevoza

Bohinj je z Ljubljano vsak dan v letu povezan z redno avtobusno linijo. Preverite tudi redne linije po Bohinju.  POZOR! Redne linije niso brezplačne.

Ugodnosti za imetnike kartice Julijske Alpe: Bohinj

 • brezplačni avtobusni prevozi z rednimi linijami po Bohinju
 • 50 % popust za prevoze z rednimi linijami izven Bohinja (izhodiščna postaja mora biti v Bohinju)

Mobilna aplikacija: Grem z vlakom

S kolesom na vlak

Če želite kolo vzeti s seboj na vlak, morate ne glede na prevoženo razdaljo plačati 1,50 EUR (3,00 EUR za električno kolo). Število koles, ki jih lahko vlak prevaža, je odvisno od vrste in zasedenosti vlaka. Skupine več kot desetih potnikov, ki potujejo s kolesi, morajo rezervacijo za svoje potovanje opraviti vsaj 8 delovnih dni vnaprej. Več o možnostih prevoza koles na Slovenskih železnicah.

Dodatne kapacitete v poletnem času in zamude

V času poletne sezone (do 27. avgusta) bo na Bohinjski progi začel veljati poletni vozni red. Slovenske železnice obljubljajo tudi povečanje kapacitet pri posameznih vlakih, zlasti zaradi prevoza koles. Kljub temu se gneči in zamudam na posameznih relacijah žal ne bo mogoče popolnoma izogniti, za kar bo potrebno nekoliko strpnosti in razumevanja. Podrobnejši vozni red in aktualne informacije o zamudah in ovirah v prometu so na voljo na spletni strani Slovenskih železnic www.slo-zeleznice.si .

Prikaz voznih redov integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) omogoča pregled voznih redov medkrajevnih linij avtobusov in potniških vlakov v Sloveniji.

Raziskuj naprej

Zelena mobilnost se splača

Vse, kar naredimo za naravo, naredimo tudi zase. Poleg ugodnosti, ki vam jih v Bohinju omogočamo v zahvalo za vaš prispevek k trajnostni mobilnosti, z odgovornimi izbirami dolgoročno vplivate na kakovost lastnega obiska pri nas in hkrati z aktivnostmi na prostemn skrbite za svoje zdravje. 

Zimska kartica Julijske Alpe: Bohinj

 • Zimska kartica je na voljo od 16. novembra do 31. marca 
 • Na voljo so 3, 5 ali 10 dnevne kartice
 • Posebno nizka cena za goste, ki v Bohinj pridejo z javnim prevozom

Kartica omogoča številne ugodnosti: brezplačni ski bus, brezplačni javni prevoz, brezplačno vstopnino v muzeje, ugodne popuste pri vstopu v Vodni park, smučarskih kartah in najemu smučarske opreme…. Ugodnosti za imetnike kartice so na voljo tudi izven Bohinja. Podrobnosti preverite v brošuri.  

Pohodništvo v Bohinju

Hoja poleg koristi za zdravje prinaša tudi možnost za najbolj intenzivno doživetje okolja, po katerem se sprehajate. Za pohodnike imamo v Bohinju nešteto možnosti v vseh možnih različicah. Od preprostih sprehodov z ogledom znamenitosti v dolinah do privlačnih visokogorskih poti.

Ponudbo pohodniških poti in drugih s pohodništvom povezanih informacij lahko preverite na povezavi: Pohodništvo v Bohinju. Še posebej priporočamo katero izmed treh Bohinjskih etap v okviru pohodniške poti Juliana TrailZa načrtovanje svojih pohodov in sprehodov lahko uporabite tudi OUTDOOR ACTIVE aplikacijo.

Pohodništvo v Bohinju; Foto: Mitja Sodja
Kolesarjenje Bohinj, foto: MItja Sodja

Kolesarjenje v Bohinju

Raziščite Bohinj s kolesom. Razvejan sistem poti po Bohinju omogoča kolesarjem zelo širok nabor kolesarskih doživetij. Od panoramske vožnje po asfaltirani Bohinjski kolesarski poti, do najtežjih kolesarskih tur, pri katerih ves trud odtehtajo vrhunski razgledi. Z navadnim gorskim kolesom ali udobnim e-kolesom.

Če si želite svoja doživetja nadgraditi, vas vabimo k ogledu paketov in vodenih kolesarskih doživetij. Ponudbo si lahko ogledate na strani: Kolesarjenje v Bohinju.

Ostale outdoor aktivnosti

Svoj odmik od vsakdana lahko napolnite z najrazličnejšimi aktivnostmi na prostem – v vsakem letnem času in v vsakem vremenu: 

Svoje najljubše aktivnosti v Julijskih Alpah lahko preprosto rezervirajte in kupite preko spleta: Aktivnosti v Julijskih Alpah

Plezanje v Bohinju, foto: Mojca Odar

Poletna kartica Julijske Alpe: Bohinj

 • Poletna kartica je na voljo od 1. aprila do 15. novembra
 • Na voljo so 3, 5 ali 10 dnevne kartice
 • Posebno nizka cena za goste, ki v Bohinj pridejo z javnim prevozom

Kartica omogoča številne ugodnosti: brezplačni javni prevoz, brezplačno vožnjo s opanoramsko ladjo, brezplačne vstopnice v muzeje, k slapu Savica in v korita Mostnice. Ugodnosti za imetnike kartice so na voljo tudi izven Bohinja. Podrobnosti preverite v brošuri.  

Pogosto zastavljena vprašanja

Ponudniki javnih prevozov imajo svoja pravila.
 
 • Prevozniki na linijah 1, 2, 6, 7 in 9 ne sprejemajo psov.
 • Na linijah 5 in 8 je prevoz psov možen z obvezno uporabo nagobčnika
 • Na linijah 3 in 4  so pravila glede prevozov psov postavili na podlagi  42. člena Uredbe o načinu izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu, o koncesiji te javne službe in o ureditvi sistema enotne vozovnice, ki jo je izdalo pristojno ministrstvo in je objavljena v Uradnem listu RS, št. 29/2019 z dne 6. 5. 2019. 

42. člen

(prevoz živali)

(1) Z vozili javnega linijskega prevoza se ne smejo prevažati žive živali, razen:

– policijski psi, vojaški psi, psi enote reševalnih psov in psi gorske reševalne službe v spremstvu vodnika,

– psi vodniki z vodeno osebo,

– manjše živali na način in pod pogoji iz četrtega odstavka tega člena.

(2) Pes mora biti na vrvici, imeti mora nagobčnik in ustrezno potrdilo o veterinarskem cepljenju, veljavno za tekoče leto.

(3) Nesnažni in mokri psi se ne smejo prevažati. V primeru prezasedenosti vozila se psi ne smejo prevažati, razen v izjemnih primerih.

(4) Kot ročna prtljaga se smejo prevažati manjše živali v primernih sredstvih za prevoz, vendar na vso odgovornost potnika in tako, da zaradi tega niso ovirani, ogroženi ali moteni drugi potniki in da to ne onesnažuje vozila.

Avtobusi, namenjeni brezplačnim organiziranim prevozom ustavljajo izključno na mestih, navedenih na voznih redih posameznih linij. Za več informacij si na vrhu te strani oglejte aktualne vozne rede. 

Brezplačni organizirani prevozi so namenjeni individualnim potnikom in NE organiziranim skupinam.

V kolikor bi želeli prevoz za skupino (npr. do planine Blato ali na Pokljuko), se obrnite na prevoznike, ki nudijo prevoz proti plačilu.

DA. Na območju Bohinja se lahko lastniki kartice Julijske Alpe: Bohinj vozijo z rednimi linijami javnega prevoza in organiziranimi prevozi brezplačno. V primeru vožnje z avtobusom izven Bohinja lahko koristijo popust na vozovnico v višimi 50%. S kartico je brezplačna tudi vožnja z vlakom. Več o kartici Julijske Alpe: Bohinj

Ideje za doživetja

Dve pohodniški in dve kolesarski turi po Bohinju. Več digitaliziranih tur in idej za doživetja najdete na www.bohinj.si

SKI BUS

SKI BUS Vogel vozi po voznem redu. SKI BUS na Soriško planino in Pokljuko bo predvidoma začel voziti v soboto, 17. 2. 2024.

***

SKI BUS

SKI BUS Vogel runs according to the timetable. The SKI BUS to Soriška Planina and Pokljuka is scheduled to start on Saturday, 17 February 2024.